LEZINGEN

Ik geef regelmatig lezingen over verschillende levensvraagstukken. Ik spreek vanuit mijn hart, dat maakt dat mensen geraakt worden en zo inspiratie ontvangen om ook bewuster te gaan leven. Wat dat is, bewuster leven? We mogen thuiskomen.... bewust van wie je bent, wat je wilt en wat je doet. Gewoon weer worden zoals we altijd al bedoeld waren.


De volgende lezingen staan op het programma:


Over Liefde en Relaties


“Mijn moeder zei altijd “Liefde is een raar ding” en dat is het.” Liefde is niet wat een ander doet of laat. Liefde is groter dan dat. Liefde stelt geen grenzen. Liefde overkomt je. Liefde is onvoorwaardelijk. Liefde doet je groeien. Er wordt gezegd dat je eerst van jezelf mag leren houden, voordat je van een ander kunt houden? Maar is dat zo? En als je van jezelf houdt, heb je dan nog wel iemand nodig?  Hoe is het met uw liefde gesteld? Wat zit er tussen u en de (zelf)liefde? Wat maakt het soms zo moeilijk om liefde in ons leven toe te laten? Is dat het tegenstribbelende ego? En wat is dat ego eigenlijk? Kunnen we liefde ervaren zonder een relatie aan te gaan? En andersom? Durven we out-of-the-box te denken en een liefdesrelatie te hebben, die werkelijk bij ons past? Tijdens deze lezing wikt en weegt levenscoach én yogadocente Angela Roelen. Ze deelt vanuit eigen ervaring en vanuit haar professie en neemt u graag mee op de reis van de Liefde. Zij heeft van de liefde haar werk gemaakt met haar praktijk LiefdeWerk, met maar één doel: de liefde weer doen stromen.


Verbindende Communicatie, 18/1 19.30-21.00u,

Stichting Cultuurbeleving Hillegom www.scbh.nl

Waarom begrijpen we elkaar vaak zo slecht en houden we soms onnodig conflicten in stand? We vervallen al snel in oordelen van de ander, waardoor deze met de hakken in het zand gaat, ook het gevecht aan gaat of.. vlucht. En dan is er al helemaal geen verbinding meer.

Wil je anders communiceren met je partner, je opgroeiende kinderen, je collega’s en anderen? Deze lezing gaat je echt verder helpen. We gaan het hebben over Verbindende Communicatie. Een methode om de ander te bereiken, want dat is tenslotte wat we graag willen. Een vorm van communicatie waarbij je leert om zonder de ander te oordelen of aan te vallen, wél moeilijke onderwerpen aan te kaarten. Om werkelijk verbinding te maken met onszelf en met de ander dienen we een andere taal te leren, de taal van het hart.

Er is gelegenheid voor persoonlijke inbreng en vragen.


Anders omgaan met Hooggevoeligheid, 19/4, 19.30-21.00u,

Stichting Cultuurbeleving Hillegom www.scbh.nl

Een inspirerende, interactieve lezing. Steeds meer kinderen zijn hooggevoelig en ook volwassenen hebben er last van. Ze zijn snel overprikkeld en trekken zich dan terug, of worden juist overactief. Hooggevoeligen hebben vaak meerdere verscherpte zintuigen, waardoor zij het leven intenser ervaren. Ze ruiken meer, zien meer, proeven meer, horen meer, voelen meer en/of weten meer. Onbewust leggen zij constant verbinding met de wereld om hen heen. Je hoort steeds vaker dat je je met hooggevoeligheid, ook wel hoogsensitiviteit genoemd, je moet afsluiten. Daar ben ik, levenscoach én yogadocente, het NIET mee eens en dat is de reden dat ik deze lezing met veel bezieling geef. Door sterkere verbinding te maken met jeZELF wordt de hooggevoeligheid een heldervoelendheid en is het helemaal niet nodig om je af te sluiten. Zo maak je van je kwetsbaarheid je kracht. En dat is… Levenskunst! Word zelf ook een levenskunstenaar en leer ANDERS omgaan met hooggevoeligheid.

Ik ben zelf hooggevoelig én ouder van een hooggevoelig kind. Ik geef o.m. cursussen hoe je anders om kunt gaan met hooggevoeligheid en begeleid cliënten individueel. In deze actieve lezing krijgt u veel inzicht in wat hooggevoeligheid is en krijgt u handige tips en er is tijd en ruimte voor uw vragen.

Copyright © All Rights Reserved     Liefdewerk, praktijk voor coaching, familieopstellingen en yoga